Boende

Övernäsgården

När du besöker oss på DiveAland bor du bekvämt i radhuslägenheter för fem personer på vandrarhemmet Övernäsgården som ligger 1.5 km utanför Mariehamns citykärna.

Stugorna, som har sovplats för 5 personer vardera, består av tre rum – ett dubbelsovrum, ett enkelsovrum och ett stort allrum där också de två sista sängplatserna är placerade. Ett fullgott kök och duschrum med WC finns också i stugorna samt en altan på baksidan.

Frukostbuffé serveras varje morgon inne i huvudbyggnaden.

Vägbeskrivning

Bege dig från båtterminalen direkt till boendet på Övernäsgården om inget annat överenskommits. På plats vid boendet kommer en vägbeskrivning till båthamnen och centret att tillhandahållas, en karta finns även under länken “Hitta oss”. 

Från hamnen vid Viking/Siljaterminalen: Efter att ha svängt upp från terminalen, tag Skillnadsgatan (rödmarkerad på kartan) och kör till dess slut. Följ Östernäsvägen till höger och fortsätt ca 500 m förbi campingplatsen som omedelbart följs av Övernäsgården på vänster sida. 

Från hamnen i Eckerö: Väg 1 mot Mariehamn 34 km. Kör mot centrum i första rondellen, mot hamnen i andra rondellen – Ålandsvägen (slutet av gatan markerat med blått i kartan). Korsa allén. Sväng vänster efter tre kvarter (Skillnadsgatan). Kör till dess slut, följ Östernäsvägen till höger och fortsätt ca 500 m förbi campingplatsen som omedelbart följs av Övernäsgården på vänster sida

 

Solhem

Pensionat Solhem ligger ett stenkast från centret ca 500m, och ca 2 km från citykärnan.

Här erbjuds 1-4 bäddsrum, intill rummen finns  gemensamma utrymmen med kaffe/te och kylskåp. Duschar och Wc finns som gemensamma utrymmen i byggnaden.

I rummen ingår linnen och handduk, nere i matsalen serveras frukost buffén varje morgon. Solhem ligger på en sydlig udde med en fantastisk utsikt över inloppet till Mariehamn. Nere vid bryggan ligger det gamla båthuset och som renoverats till en pärla. Här kan ni njuta vid fina kvällar med solnedgång över inloppet.

Vägbeskrivning

Vid ankomst till Mariehamn så vänligen ta er direkt till Solhem om inget annat överenskommits. Karta finns under centret knappen.

Från hamnen vid viking/siljaterminalen: Efter att svängt upp från terminalen, tag skillnadsgatan och kör fram till korsning med Ålandsvägen, sväng här höger och kör söderut på Ålandsvägen som senare övergår till Västra ytternäsvägen och kör ca 1500m. Tag höger in på lökskärsvägen och följ skyltar till Solhem.

På väg till pensionatet passerar ni Dykcentret på höger sida.

Från hamnen i Eckerö: Följ väg 1 mot Mariehamn 34Km. ör mot centrum i första rondellen, vid 2:a rondellen håll mot centrum och följ Ålandsvägen. Kör söderut på Ålandsvägen som senare övergår till Västra ytternäsvägen och kör ca 1500m. Tag höger in på lökskärsvägen och följ skyltar till Solhem.

Divealand – Mariehamn – Åland